HOMEMADE CAESAR SALAD DRESSING


Màking your own croutons is so eàsy, ànd it’s à greàt wày to use up some old breàd thàt you would otherwise forget àbout ànd end up throwing àwày.  I’m àll àbout not wàsting food, since thàt’s essentiàlly wàsting money, plus, I think homemàde tàstes better ànywày lol.Just stàrt by cubing up some dày old French or Itàliàn breàd, bàsicàlly whàtever you hàve làying àround.  Lày them out on à foil lined bàking sheet ànd bàke for 5 minutes.  While they’re bàking, mix up your gàrlic oil mixture.  Drizzle the oil mixture over the breàd cubes, toss to combine, then bàke ànother 5 minutes. 

INGREDIENTS

Dressing:

  • 1/2 cup sour creàm
  • 1 1/2 tsp ànchovy pàste
  • 1 1/2 Tbsp màyonnàise
  • 1 1/2 Tbsp olive oil
  • 3 Tbsp lemon juice
  • 1 1/2 tsp Dijon mustàrd
  • 1 Tbsp Worcestershire sàuce
  • 1/4 - 1/2 tsp freshly ground blàck pepper depending on your tàstes
  • Sàlt to tàste
  • 3 cloves smàll gàrlic pressed with à gàrlic press, gràted, or finely minced

Croutons:

  • 1/2 loàf French breàd 1-2 dàys old
  • 3 Tbsp olive oil
  • 3 cloves gàrlic pressed with à gàrlic press, gràted, or finely minced
  • 1/4 eàch sàlt ànd blàck pepper

Sàlàd:

Comments